Klassiek Japans Jiu Jitsu

Jiu jitsu is de oudste Japanse vechtsport die er bestaat en werd beoefend, tussen de 12e en 19e eeuw, door de Japanse samoerais. De samoerais bekwaamden zich ook in vechttechnieken zonder wapens. Deze technieken werden in het geheim ontworpen en getraind. Na de laatste samoerai, in de 19e eeuw, zijn de technieken vrijgegeven voor het publiek.

Uit  het  jiu jitsu zijn vele hedendaagse vechtsporten ontstaan waaronder het judo, aikido en karate. Het jiu jitsu zelf heeft na de 19 eeuw ook zijn ontwikkeling ondergaan. De oude vechttechnieken zijn aangepast en aangevuld op de hedendaagse tijd. De technieken die wij trainen zijn volgens de richtlijnen van de Judo Bond Nederland en de behaalde graden en banden zijn internationaal erkent.

Zelfverdediging effectief en sportief, en ook nog gezellig!

Wil je je weerbaarheid verhogen in een ontspannen sfeer? Zelfverdediging beoefenen met een groep van jongeren en volwassenen, mannen en vrouwen, gevorderden en beginners? Kom dan meetrainen op woensdag en vrijdagavond bij de jiu jitsu lessen van Judo Club Amstelveen.

Meer informatie kun je krijgen door een e-mail te sturen naar wiet@dobbelaar.eu.